vineri, septembrie 29, 2023
AcasăActualitateViceprimarul bătăuș a pierdut calitatea de membru în consiliul de administrație al...

Viceprimarul bătăuș a pierdut calitatea de membru în consiliul de administrație al școlii

Contrar declarației lui Dragoș Benea care a promis să nu mai accepte aroganți în funcții publice, PSD Bacău nu a luat deocamdată nicio măsură la adresa lui Popa Costică, consilierul local PSD cu atribuții de viceprimar care a agresat fizic doi angajați ai Primăriei Sascut.

În ciuda dovezilor și a mărturiilor video devenite virale pe Facebook, Playtech, Youtube, în presă Adevarul.ro, Jurnalul.ro și pe anumite canale de televiziune precum Antena3, Realitatea, RPTv, Observator, etc, Popa Costică neagă nonșalant acuzațiile care i se aduc.

Domnul Popa Costică nu este doar un funcționar public agresiv ci și un chiulangiu dovedit.

Iată încă o bulină neagră pentru Popa Costică

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului local, care va avea loc pe 25.04.2023, este depus un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL 62 din 6.09.2022 privind desemnarea reprezentanților consiliului local în consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale „Explorator Teodor Gheorghe Negoiță”.

În raportul de specialitate, atașat documentației de ședință, se menționează că domnul consilier local PSD Popa Costică (care are și atribuții de viceprimar), a lipsit nemotivat de la mai mult de trei ședințe consecutive.

Conform Legii Educației nr. 1/2011, art. 92 alin. 2

c) în cazul în care consiliul de administrație este format din 13 membri, dintre aceștia 6 sunt cadre didactice, un reprezentant al primarului, 3 reprezentanți ai consiliului local și 3 reprezentanți ai părinților.

Conform Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar din 22.09.2014, parte integrantă din Ordinul 4619/2014, Art. 8. alin. (1) Pierderea calității de membru în consiliul de administrație operează de drept în următoarele situații:

a) înregistrarea a 3 absente nemotivate în decursul unui an școlar la ședințele consiliului de administrație. (…)

Referatul de aprobare:

Ținând cont de prevederile legale menționate se propune înlocuirea lui Popa Costică cu un alt reprezentant în consiliul de administrație al Scolii Gimnaziale „Explorator Teodor Gheorghe Negoiță” din parte Consiliului Local.

Timpul le dovedește pe toate

Popa Costică viceprimarul bătăuș susținut de PSD Bacău, nu-și face treaba cum ar trebui, nu este interesat de problemele școlii unde învață copiii noștri, drept dovadă, absentând în mod regulat, conform legii a pierdut calitatea de membru în consiliul de administrație al școlii gimnaziale.

Este o premiera la Sascut!

Când își va pierde Popa Costică și funcția de consilier local cu atribuții de viceprimar?

Depinde dacă organizația județeană PSD Bacău va aplica exact ce a promis, anume „fără aroganți și incompetenți în funcții publice – Dragos Benea„! sau, în caz contrar va dovedi că una spune și alta face. Cu alte cuvinte, s-ar conduce după zicala: „Să faci ce zice popa, nu ce face Popa„.

Așteptăm să vedem dacă PSD tolerează agresorii și chiulangii dovediți în funcții publice!

În sute de comentarii pe Facebook cetățenii își exprimă consternarea cu privire la cum a fost posibilă numirea în consiliul de administrație al școlii a domnului Popa Costică, un om care nu și-a tocit deloc coatele pe băncile școlii.

Cetățenii se întreabă cum a ajuns acest om fără scrupule să facă parte din conducerea Primăriei? Cine va fi următoarea victima?

Nu sunt oameni mai potriviți în PSD sau în alte partide politice pentru asemenea funcție?

Popa Costică – fost secretar al Partidului Comunist Român, fiu de primar, „un hoț dovedit” (cum spune o fostă angajată a Primăriei Sascut), care în trecut a furat vaca unui consătean modest din satul Berești. Subiectul merită un articol separat în curând, la capitolul „diverse”.

Daca PSD Bacău se poate mândri în continuare cu domnul Popa Costică, putem trage singuri concluziile. „Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești„.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular