vineri, martie 1, 2024
AcasăPoliticaCum fentează legea un medic sprijinit de PSD în județul Bacău

Cum fentează legea un medic sprijinit de PSD în județul Bacău

În goana după voturi aduse de oameni cu influență în rândul cetățenilor din mediul rural, PSD a curtat un medic din comună ca să-și schimbe domiciliul în cartea de identitate, să semneze o adeziune la partid și să accepte să candideze pe lista de consilieri locali la Sascut în județul Bacău.

În campania electorală de la alegerile locale din 2020, Exclusiv Tv a luat un interviu (publicat aici) medicului de familie Dărăban Dragoș Ștefan, în prezența conducerii PSD Sascut. La solicitarea reporterei, dumnealui a prezentat toate încăperile din interiorul cabinetului medical din Sascut Sat și dotările aferente. Din filmare reiese clar că imobilul nu are destinație de locuință personală și nu poate fi domiciliul familiei Dărăban.

Domnul Daraban a declarat că nu el a ales PSD ci PSD l-a ales pe el, după ce l-a curtat timp de 16 ani, după lungi negocieri. Oare în ce au constat acele negocieri îndelungate? Ce s-a negociat?

Extras din interviul acordat ExclusivTv:

Reportera: „Am înțeles că sunteți pe lista de candidați pentru consilieri pentru Partidul Social Democrat, asa este?

Medicul Daraban: „Da asa este, este adevărat, am gândit ca după 16 ani să îmbin politica cu medicina.”

Reportera: „De ce ați ales Partidul Social Democrat?”

Medicul Daraban: „Nu l-am ales eu, dumnealor m-au ales, după 16 ani de negocieri, negocieri lungi și într-un târziu am ajuns la concluzia că cei din PSD se potrivesc mai mult decât era necesar pe tiparul meu.

Cum fentează medicul legea printr-un domiciliu fictiv ?

Conform Codului Administrativ în vigoare (art. 204 lit.2 pct. c din OUG 57/2009), un consilier local trebuie să locuiască efectiv în localitatea în care candidează. Consilierul local își pierde mandatul daca își schimba domiciliul, practic daca nu locuiește în localitatea în care a fost ales.

Conform unei declarații de interese publicate în 2020 pe site-ul Primăriei Sascut domnul Daraban, cunoscând prevederile articolului 326 din Codul penal privind falsul în declarații, declară pe propria răspundere că are domiciliul în Sascut Sat, pe strada Profesor Doctor Ioan Atanasiu nr. 155.

În registrul agricol al U.A.T. Sascut nu figurează o locuință ci un cabinet de medicină de familie, la adresa de mai sus. Prin urmare adeverința solicitata de domnul Daraban in 2020, emisă de Primăria Sascut cu 6 luni înainte de alegerile locale și transmisă către SPCLEP Sascut, care a stat la baza eliberării cărții de identitate a fost dată în fals. Se știa de la bun început ca doctorul nu locuiește și nu urma să locuiască la acea adresă. Demersul a fost unul strict electoral.

Medicul de familie a fost complice cu bună știință la aceasta încălcare a legii deoarece practic el nu locuiește și nu a locuit niciodată în comuna Sascut.

Mai mult decât atât, conform declarației de avere, medicul de familie Daraban nu deține niciun imobil cu destinația de locuință pe raza comunei Sascut.

În ședințele Consiliului local, doctorul Daraban a declarat în repetate rânduri că face zilnic naveta de la Bacău, plângându-se de traficul aglomerat de pe E85 / DN2. Prin urmare recunoaște fără nicio jenă că domiciliul real nu se află pe raza comunei Sascut.

Rezultatele îmbinării politicii cu medicina (partea văzută)

În cei trei ani de la începutul mandatului de consilier local, mulți din cei aproximativ 2400 de pacienți au fost nevoiți să aștepte cu orele la ușa cabinetului medical de la Sascut-Sat cât timp medicul Dragoș Dărăban a participat la întrunirile politice ale PSD, în consiliul de administrație, la ședințele de comisii și la ședințele Consiliului local Sascut.

În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 23.06.2023, transmisă în direct pe Facebook aici, câțiva cetățeni din Sascut Sat și din Valea-Nacului prezenți în sală și-au exprimat vehement indignarea și nemulțumirea fața de activitatea consilierului local Daraban Dragoș, acuzându-l public că nu-și face treaba de consilier local și că umblă dupa propriul interes, pentru bani.

Cetățenii, cărora Primăria Sascut le-a dus ocazional apă câte o cisternă au intervenit de mai multe ori în cadrul ședinței interpelându-l pe domnul consilier local Dărăban președintele acelei ședințe.

De exemplu la minutul 1:09:00 o doamnă din sală a spus: „Luați bani pe spinarea proștilor ca noi. Dumneavoastră domnule consilier sunteți consilier, cine vă plătește pe dumneavoastră? Matale i venit vreodată să mă întrebi doamna proastă nebună, ai apă? Eu sunt un cetățean fără carte, lăsați-mă să vorbesc. Domnule consilier nu ai venit niciodată în Valea-Nacului (Sascut) să vezi prostimea ce face… Vă imaginați ce înseamnă să vină seara și să nu ai un gram de apă să te speli? Eu aduc Protectia Mediului și Pro Tv-ul să vadă din ce cisternă bem noi apă. (min. 1:12:00) Matale ai băut apă din cisternă domnul doctor? Nu te râde, nu te râde că pierzi scaunul că pe spinarea proștilor iei bani. (min. 1:17:00) Cu apa aia nu se poate spăla un om, trebuie un nou foraj, am înțeles că bani sunt.

Doctorul Daraban: ați terminat?

O doamnă din sală: (min. 1:18:00) Lăsați-mă să vorbesc. Ne considerați proști. Domnule doctor mata ești doctor da? Uite să audă toată lumea! Vii să iei analize la apă aceea să vezi câtă lume este bolnavă din cauza apei apoi tot noi îți dăm bani ca să ne tratezi.

Doctorul:” Nu mă plătiți dumneavoastră”

O doamnă din sală:”Da cine îți dă bani, nu noi prin casa de pensii ?”

Doctorul: „Nu, nu sunt plătit pentru asta, nu sunt plătit din banii dumneavoastră: Sunt plătit pentru anii de școală și pe carte”.

O doamnă din sală: „Să vină Mediu să ia analize. Matale ești consilier? Doctor ? Nu te-a văzut nimeni în Valea Nacului !”

Doctorul: „Am fost de sute de ori”

Cetățean: (min. 1:18:00) ” Nu. Ai fost pe interes, ca să iei bani!”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular