vineri, martie 1, 2024
AcasăActualitateContinuă campania de conștientizare a riscurilor aferente consumului de droguri

Continuă campania de conștientizare a riscurilor aferente consumului de droguri

Campania de conștientizare a riscurilor asociate consumului de substanțe interzise în școli se desfășoară în 67 de unități școlare din mediul urban din județul Bacău.

Organizatorii au finalizat identitatea vizuală a campaniei #SpuneNu care are propria pagină de Facebook și un grup asociat în care vor fi diseminate periodic, informații referitoare la acțiunile și atelierele care se vor desfășura în unitățile de învățământ, precum și alte sfaturi utile elevilor și tinerilor cu privire la efectele nocive asociate consumului de substanțe interzise.

Instituții participante la campanie:
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacau
Inspectoratul Școlar Județean Bacău
Inspectoratul de Poliție Județean
Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău
Gruparea de Jandarmi Mobila „Alexandru cel Bun”.

Prefectul județului Bacău a insistat asupra importanței implicării părinților în această campanie, de conștientizare a riscurilor asociate consumului de substanțe interzise ei fiind bine plasați pentru depistarea consumului de către proprii copii. Lupta împotriva consumului de droguri este o responsabilitate comună și campania #SpuneNU trebuie să devină un exemplu de bună practică la nivel național.

Pe 28 noiembrie 2023 Campania #SpuneNU a ajuns la Școala Generală „Domnița Maria” din Bacău, unde 4 specialiști din cadrul ANA – CPECA Bacău, IPJ Bacău, IJJ Bacău, GMJ Bacău au demarat 4 ateliere cu 66 elevi din cele 4 clase a VII-a și a VIII-a.

În cadrul acestor ateliere, elevii au avut oportunitatea de a participa la sesiuni de instruire și informare, în care au fost abordate teme precum prevenirea consumului de droguri, pericolele asociate acestuia și modalități de a spune „NU” tentațiilor.

De asemenea, în cadrul campaniei, a fost organizată o sesiune de instruire cu 28 de cadre didactice, în scopul de a le oferi acestora instrumente și cunoștințe necesare pentru a aborda subiectul consumului de droguri în rândul elevilor.

Totodată, a fost organizată o sesiune de informare și conștientizare cu 25 de părinți, în care aceștia au fost informați cu privire la semnele de avertizare ale consumului de droguri și au primit sfaturi și recomandări pentru a preveni și gestiona această problemă în cadrul familiei.

Campania #SpuneNU continuă să se desfășoare în școlile din întregul județ Bacău, având ca obiectiv principal prevenirea consumului de droguri și promovarea unui stil de viață sănătos printre tineri.

Pe 24 noiembrie 2023 campania #SpuneNU s-a aflat la Școala Gimnazială „Alecu Russo” din Bacău unde, în colaborare cu 2 specialiști CPECA, au fost susținute 3 ateliere pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a, implicând un total de 54 de elevi. De asemenea, 12 cadre didactice au participat la o sesiune de instruire, în timp ce 18 părinți au participat la o sesiune de informare și conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri.

Pe 21 noiembrie campania #SpuneNU a marcat prezența la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, unde echipa formată din 8 specialiști din cadrul ANA – CPECA Bacău, IPJ Bacău, IJJ Bacău, GMJ Bacău, au condus 8 ateliere interactive pentru 227 de elevi de liceu.

În paralel, s-a desfășurat o sesiune de instruire cu 34 de profesori și o sesiune de informare cu 44 părinți, având ca scop conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe psihoactive și consolidarea colaborării între școală și familie.

Campania #SpuneNU continuă să contribuie activ la formarea unei generații informate și responsabile, promovând un mediu școlar sigur și sănătos.

Pe 16 noiembrie Campania #SpuneNU a fost prezentă la Liceul Tehnologic “Dumitru Mangeron” din Bacău, unde o echipă formată din 9 specialiști din cadrul IPJ, IJJ, GMJ și ANA – CPECA Bacău, a susținut 9 ateliere cu 211 elevi (din cele 9 clase a 9-a), 1 sesiune instruire cu 21 profesori și 1 sesiune de informare și conștientizare cu 14 părinți.

Pe 10 noiembrie 2023, campania #SpuneNU a ajuns în Dărmănești, unde o echipă mixtă formată din 7 profesioniști din cadrul IPJ, GMJ, ANA-CPECA Bacău au susținut 10 Ateliere cu cei peste 200 de elevi din cadrul a 3 școli: Școala Gimnazială nr. 2 Dărmănești, Școala Gimnazială Plopu și Școala Gimnazială nr. 3 Dărmănești. Au fost susținute și 2 sesiuni de instruire destinate cadrelor didactice, unde peste 50 de profesori au fost prezenți și 2 sesiuni de instruire destinate celor peste 50 de părinți participanți. Mulțumim tuturor celor implicați și mai ales doamnelor director Cengher Ionela, doamnei director Florian Mihaela, precum și domnului director Gheorghe Iulian.

O echipa mixtă formată din 10 profesioniști de la IPJ, IJJ, GMJ, ANA-CPECA Bacău au organizat pe la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău 10 Ateliere pentru 296 elevi, 1 sesiune de instruire pentru 25 cadre didactice, cât și 1 sesiune de informare și conștientizare pentru cei 21 de părinți prezenți la activități.

Campania de conștientizare #SpuneNU organizată de Instituției Prefectului Județul Bacău, va continua pe tot parcursul anului școlar 2023-2024 cu scopul de a informa cel puțin 5000 de elevi din 70 de unități educaționale cu privire la consecințele negative ale consumului, deținerii și distribuirii de substanțe interzise.

#SpuneNU

#StopDroguri

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular