21.1 C
Bacău
vineri, iunie 18, 2021
AcasăActualitateSoseaua de centura a municipiului Bacau ar putea fi deschisa complet circulației...

Soseaua de centura a municipiului Bacau ar putea fi deschisa complet circulației în luna iulie 2021

Prefectul Bacăului, Leonard Ioan Bulai estimează că în aproximativ două luni toate lucrările la șoseaua de centura a municipiului Bacău vor fi terminate și aceasta va fi deschisa circulației în totalitate, cu mult înainte de termenul asumat prin contract.

„Am fost astăzi pe șantierul Variantei ocolitoare a municipiului Bacău. Lucrările sunt într-un stadiu avansat, cred că în circa două luni centura va fi complet deschisă circulației. Mă aștept, odată cu finalizarea lucrărilor, ca traficul greu să se mute practic pe această variantă ocolitoare, iar șoferii băcăuani să resimtă beneficiile și în traficul din orașul Bacău.” Sursa: facebook.com/leonardioanbulai

Șoseaua de centură din jurul orașului Bacau, proiect finanțat de Uniunea Europeana, are o lungime totala de 30,842 km. Traficul de tranzit și traficul greu va fi deviat în afara orașului pentru a reduce accidentele, congestionarea traficului și poluarea.

Stimularea dezvoltării regionale și naționale

„Noua centură va sprijini dezvoltarea socioeconomică prin faptul că rețeaua centrală TEN-T va fi mai sigură, mai eficientă și mai rapidă, precum și prin conectarea regiunilor, ceea ce va facilita coeziunea teritorială. Infrastructura rutieră îmbunătățită va reduce costurile de exploatare ale vehiculelor și va asigura faptul că traficul de tranzit, precum camioanele de tonaj greu, este separat de traficul local. Acest lucru va face ca drumurile să fie mai sigure pentru rezidenții locali, reducând în același timp zgomotul și poluarea. Beneficiile acestui aspect este calitatea îmbunătățită a vieții rezidenților Bacăului.

Se preconizează că noua infrastructură să ajute la stimularea economiei regionale și naționale și aceasta va avea capacitatea de a face față creșterii prevăzute a transportului internațional și local de pasageri și mărfuri.” Sursa: Europa.eu

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rog scrie un comentariu!
Te rog sa introduci numele tau aici

Most Popular

Recent Comments