10.2 C
Bacău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
AcasăActualitatePrimaria Bacau doreste realizarea unui parc industrial de 42 de hectare pentru...

Primaria Bacau doreste realizarea unui parc industrial de 42 de hectare pentru investitori

Investiți în Bacău ! Primarul orașului Bacău, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, în cadrul emisiunii „Investiți în România” din data de 1 iunie 2021, a declarat că administrația locală a demarat un studiu de fezabilitate pentru realizare unui parc industrial aproape de aeroport, pe un teren compact care are o suprafața de 42 de hectare. Parcul industrial din Bacău va reprezenta „un motor de dezvoltare a economiei locale” potrivit edilului.

„Anul acesta vom finaliza cerinţele legale pentru a primi titu­latura şi beneficiile fiscale pentru rezi­denţii parcului industrial, înce­pând ca de la anul să avem licitaţiile pentru concesionarea diverselor loturi din parcul industrial.”

Pentru noul parc industrial și-au exprimat deja interesul companii importante din industria agroalimentară, aeronautică precum și din domenii tehnologice și de producție.

„Bacăul este open for business şi îi invit pe toţi să ne caute, să vadă care este mediul fiscal, forţa de muncă, şi care sunt posibilităţile de dezvoltare în următorii ani. Să ne dea o şansă, pentru că Bacăul este pregătit pentru noi investiţii şi noi investitori.”

Pentru a încuraja mediul de afaceri, administrația locală băcăuană dorește să creeze facilitați pentru investitori și să reducă birocrația: „Spre exemplu, am introdus în premieră pentru sectorul imobiliar certificatele de urbanism care se pot obţine la urgenţă în trei zile. Un alt lucru, am eliminat necesitatea certificatului fiscal, care era emis tot de primărie şi cerut în diverse proceduri de autorizare tot de primărie. De asemenea, am actualizat regulamentul de autorizare de funcţionare pentru societăţile comerciale din Bacău, întrucât companiile care îl reactualizează de la an la an nu mai trebuie să depună acte noi decât dacă a apărut o schimbare în activitatea lor.” a spus primarul Lucian Viziteu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rog scrie un comentariu!
Te rog sa introduci numele tau aici

Most Popular

Recent Comments