vineri, septembrie 29, 2023
AcasăActualitateLipsa apei in comuna Sascut. Un consilier local cere ajutorul Bisericii

Lipsa apei in comuna Sascut. Un consilier local cere ajutorul Bisericii

Trăim cu toții o mare bucurie de fiecare dată când se realizează ceva frumos și util într-o comunitate precum așezământul filantropic – social de la Schineni, din cadrul parohiei Sascut-Sat. Ar fi absurd să nu recunoaștem că ne-am dori cat mai multe asemenea realizări. Corect?

Centrul social filantropic Sascut-Sat, Bacau

Tot la fel de absurd ar fi să ignoram, de la an la an, strigătele deznădăjduite ale cetățenilor din anumite sate ale comunei Sascut care cer de exemplu de 20 de ani: apă potabilă. Lipsa apei în anumite parți ale comunei este recurenta iar rezolvarea acestei necesitați este încă departe de a fi soluționată.

De exemplu, în satul Berești nu există rețea publică de distribuție a apei potabile iar în celelalte sate, o mare parte dintre cetățeni reclamă lipsa ori calitatea apei, cu precădere pe timpul verii.

In intervenția sa, domnul primar a spus ca a donat bisericilor din comuna aproximativ 10 miliarde de lei vechi din bugetul local.

Aceasta declarație a domnului primar Ioan Răuță ne-a surprins pe multi dintre noi, nu din cauza că ar fi fost acești bani alocați bisericilor, ci mai degrabă din raționamentul următor: dacă s-au găsit atât de multi bani pentru biserici, cum de nu s-au găsit bani și pentru rezolvarea problemei apei potabile în comuna Sascut?

Să „raportezi” ca ai dat din bani publici 10 mld la biserici, în timp ce oamenii suferă de sete, asta este o confirmare a impotenței administrative.

Ce sa mai vorbesc de celelalte probleme cu care se confruntă comuna Sascut, domnule primar? Dar APA ? Nici măcar APA ?

In rezumat:

Nu am scris această postare pentru a critica ori pentru învinui pe cineva, deoarece critica de dragul criticii este un demers steril, ci mai degrabă din încercarea de găsire a unei soluții alternative concrete împreună cu Biserica.

In fata eșecului evident al administrației locale de la Sascut de a suplini aceasta nevoie de bază a cetățenilor – APA POTABILA – , în virtutea faptului că „se întrevede deja seceta care ucide totul”, în virtutea întrajutorării reciproce, a „comunicării, comuniunii și a comunității”, lucruri despre care a vorbit Înalt Prea Sfințitul Părinte Ioachim în cuvântul Prea Sfinției Sale, în calitate de consilier local, ales și mandatat de cetățeni să le apăr interesele, transmit ierarhului nostru în mod public rugămintea, ca împreună cu ceilalți 14 membri din Consiliul local al comunei Sascut, să găsim o soluție la această problemă.

Cetățenii, de la mic la mare, vor aprecia cu siguranță dacă această propunere benefică se va concretiza.

Ionel Ana

Consilier Local

Sursa text si video: Facebook.com/ionelana

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular