sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăActualitateLa Sascut nu vor creste taxele si impozitele locale deoarece sunt deja...

La Sascut nu vor creste taxele si impozitele locale deoarece sunt deja prea mari

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi 29.06.2021 a Consiliului Local Sascut, la punctul 2 s-a aflat un Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale și a taxelor speciale pentru anul 2022.

Deși avizele comisiilor de specialitate întrunite ieri, au fost favorabile și proiectul urma să fie aprobat în ședința de astăzi, am reușit în ultimul moment să conving colegii din Consiliul local Sascut să voteze împotrivă.

În baza unei analize comparative de 10 pagini (pe care am întocmit-o din proprie inițiativă, am supus-o dimineaţă atenției organizației PNL Sascut iar la începutul ședinței am înmânat-o personal celorlați colegi consilieri din Consiliul Local), cu privire la diferențele dintre cuantumul taxelor & impozitelor locale percepute în prezent de către Primăria Sascut și sumele recomandate de Codul Fiscal 2021, am demonstrat că ar fi ilegal și în defavoarea cetățenilor să aprobăm acest Proiectul de hotărâre întrucât la Sascut se percep deja taxe mult mai mari decât prevede Codul Fiscal. De exemplu, putem compara valorile de mai jos:

Diferențe mari intre Codul Fiscal si taxele percepute la Sascut
Diferențe mari intre Codul Fiscal și taxele percepute la Sascut

În urma unor mici tergiversări, proiectul de hotărâre care prevedea creșterea taxelor a fost supus la vot și toți consilierii locali au votat împotrivă. Este îmbucurător acest lucru.

Știu că mi-am creat antipatii pe plan local atunci când am pus în discuție salariile angajaților din Primăria Sascut. Nu am făcut altceva decât să respect legea.

Înțeleg că și cu această ocazie unele persoane îmi vor reproșa că militând pentru scăderea taxelor și impozitele, Primăria va încasa mai puțini bani la bugetul local.

Sunt unul dintre cei mai tineri consilieri locali, aflat la primul mandat și militez pentru apărarea intereselor și a drepturilor cetățenilor. Nicio Unitate Administrativ Teritoriala nu trebuie să impună cetățenilor să plătească mai multi bani la Taxe și Impozite pentru teren, casă, mașină, apartament, etc, decât prevede Codul Fiscal.

În condițiile economice actuale, foarte multe familii din comuna Sascut întâmpină dificultăți financiare și sunt nemulțumite de nivelul crescut al taxelor și impozitelor locale.

Noi consilierii locali avem datoria morală și obligația legală să apărăm drepturile majorității cetățenilor din comuna Sascut.

Salut decizia colegilor consilieri care au ținut cont de analiza comparativă pe care le-am pus-o la dispoziție și au votat astăzi în unanimitate împotriva creșterii taxelor și impozitelor locale.

Este un prim pas catre alinierea taxelor actuale la cele prevazute in Codul fiscal, cu alte cuvinte, catre scaderea taxelor si impozitelor locale la Sascut.

Consilier Local, Ionel ANA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular