vineri, septembrie 29, 2023
AcasăActualitateHackerii au spart un site din subordinea Consiliului Județean Bacău

Hackerii au spart un site din subordinea Consiliului Județean Bacău

Un site de promovarea a turismului în județul Bacău, bacaulturistic.ro, a fost spart de hackeri care au adăugat câte 100 de linkuri către siteuri destinate adulților, pe toate cele 510 pagini web indexate de Google. În rezultatele de căutare pe Google (SERP), siteul se află în top 10 pentru cuvântul „bacau”.

Conform informațiilor publicate de ROTLD nume de domeniu bacaulturistic.ro este înregistrat de o instituție publica și aparține Serviciului Public Județean Pentru Promovarea Turismului Și Coordonarea Activității De Salvamont Bacău, structură subordonată Consiliului Județean Bacău.

Bacaulturistic.ro are ca scop „Promovarea județului Bacău (ProBacTur) ca destinație turistică: agrement, sănătate, cultură. Cod SMIS 16028”.

Proiectul ProBacTur aprobat de CJ Bacau în 2012, a fost finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, axa de dezvoltare și promovare a turismului, iar valoarea totală s-a ridicat la 1.033.885 de lei. dintre care valoarea totala eligibila a fost de 700.631,67RON. Cofinanțarea eligibila a beneficiarului, UAT Județul Bacau a fost de 14.012,63RON. Realizarea portalului bacaulturistic.ro face parte din proiect.

Conform siteului csjbacau.ro apropo de ProBacTur: „obiectivul general al proiectului vizează valorificarea și promovarea elementelor distinctive ale potențialului turistic specific Județului Bacău – turismul de agrement, turismul balneo-climateric, turismul cultural și turismul ecumenic – pentru a crea un set de produse turistice integrate, competitive la nivel național, pe măsura valorii resurselor turistice de care dispune județul și care să impună acest domeniu printre activităţile economice prioritare în cadrul sistemului economic județean„.

Prin implementarea proiectului ProBacTur s-au valorificat și promovat o parte din obiectivele turistice băcăuane care stau ca mărturie a faptului că Județul Bacău poate să reprezinte o destinație turistică de excelență.

Deși conform archive.org conținutul siteului bacaulturistic.ro a fost modificat de hackeri încă din luna ianuarie 2022, până astăzi 17.09.2022 nu s-au luat măsuri pentru îndepărtarea acelor linkuri.

Hackerii au spart un site aparținând unei structuri a consiliului județean Bacau

UPDATE – 18.09.2022

Urmare a sesizării acestui incident, administratorul site-ului bacaulturistic.ro a procedat la stergerea link-urilor adăugate pe hackeri în partea de jos a paginilor web.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular