sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăTurismAtractii si obiective turistice din judetul Bacau

Atractii si obiective turistice din judetul Bacau

Prin poziția sa geografica, județul Bacău oferă turiștilor numeroase atracții și diverse forme de petrecere a timpului liber ori de recuperare medicala. Bisericile și mănăstirile din județul Bacău, Cheile și Cascada Slănicului, traseele montane din munții Nemira, izvoarele minerale ori centrele de tratament de la Slănic Moldova și Târgu Ocna, reprezinta doar câteva atracții turistice pe care le puteți vizita împreună cu familia ori cu prietenii dumneavoastră.

Vă invităm să urmăriți prezentarea câtorva obiective turistice din județul Bacău, în următorul material video:

Video: Câteva destinații turistice din județul Bacău

Sunt foarte multe locuri frumoase în județul Bacău. Stă în puterea noastră, a cetățenilor, să promovăm online și off-line atracțiile și obiectivele turistice din județul Bacău, ori de câte ori avem ocazia.

Distribuie și tu! 🙂

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

 1. Alte obiective turistice in Bacau si imprejurimi:

  Lacul Poiana Uzului

  Valea Uzului este considerata una dintre cele mai frumoase zone turistice din judetul Bacau, insa nici apa si nici curentul nu ajungeau pana aici. Astfel ca, omul inventiv a pus opreliste raului Uz si a aparut o alta atractie :

  Lacul de acumulare Poiana Uzului.

  Parte a Rezervatiei Naturale Nemira, intinderea de apa se afla in spatele unui baraj inalt de 80 de metri si se intinde pe aproximativ 5 kilometri distanta. Lacul are o valoare importanta, asigurand alimentarea cu apa in satele vecine.

  Salina, Drumul Sarii

  In Bacau, popositi o zi la Targu Ocna! La peste 240 de metri adancime si dupa un drum de 3,2 kilometri veti putea inhala doar aer sarat. Aici puteti vizita mina de sare si petrece chiar cateva ore buna in subteran. In interior, in a aerul sarata, turistii se pot recrea pe terenul de volei, pot vizita muzeul sarii si vizita expozitiile. Daca vreti sa faceti baie in apa sarata aveti ocazia sa o faceti in strandul amenajat aici. De altfel, salina mai include o baza de tratament si o pista de kart pentru cei in cautarea adrenalinei.

  Castelul Rosu de la Hemeius

  O ruina in prezent, din cauza ignorantei autoritatilor si localnicilor, Castelul Rosu merita macar o fotografie. Caramida rosie va fi si mai accentuata daca asteptati apusul rosiatic de vara. Parcul din imprejurimi este o oaza de verdeata, desenata de catre un peisagist german, pe la 1880. Din pacate, cladirea a fost parasita de aproape 20 de ani si nu stim cand va intra in renovari capitale.

  Rezervatia Naturala Nemira

  Ati ajuns in Bacau si nu stiti ce puteti face? Ce ziceti de o plimbare in natura? Cei care isi doresc sa faca pentru prima oara o drumetie montana, o pot face din Rezervatia Naturala Nemira. Muntii au aici altitudini modeste, dar peisajele salbatice sunt demne de fotografiat.

  Cu grija si putin noroc puteti vedea ursul brun, salamandra sau floarea de colt. Pasionatii muntelui recomanda doua trasee cu plecare din Slanic Moldova, avand destinatia finala varfurile Nemirei: Farcul Mare (1.700 de metri) si Farcul Mic (300 de metri). Traseelor pot dura 2 ore si trebuie sa parcurgeti 5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular